gia_mh_kovetotabla.jpg
Bornemann szivattyúk
bornemann_emotion_540x174.jpg
bornemann_tsp_belső_361x262.jpg

Bornemann szivattyúk

A németországi Bornemann gyár az 1853-as alapítása óta nagy mennyiségű és szerteágazó tapasztalatot szerzett a szivattyúgyártás területén. Szivattyúit a mai napig Németországban, német mérnökök és szakemberek készítik a méltán híres német pontossággal.  A folyamatos kutatásnak és fejlesztésnek köszönhetően pedig a gyár által szállított termékek és megoldások technológiailag kiemelkedőnek és költséghatékonynak bizonyulnak a mindig változó piaci körülmények és igények közepette.

A gyár összes szivattyúja a pozitív térkiszorításos szivattyúk családjába, azon belül pedig a csavarszivattyúk csoportjába tartozik. A termékskála ebből a szempontból három elkülöníthető részre osztható: az egyorsós csavarszivattyúk, melyeket excentrikus csigaszivattyúnak is neveznek; a kétorsós csavarszivattyúk; valamint a többfázisú szivattyúk (folyadék/gáz/gőz halmazállapotú anyagokat egyszerre, egyidőben, meghibásodás nélkül továbbítani képes szivattyúk).

Az alkalmazási területe ezeknek a szivattyúknak nagyon széles spektrumot ölel fel: az olaj és gázipar hamar felfedezte a csavarszivattyúk sokoldalúságát, miszerint alkalmas nyers olaj, gáz, víz és finomabb szárazanyagok elegyének továbbítására. Ennek megfelelően az olajkitermelésben résztvevő vállalkozások előszeretettel alkalmazzák szárazföldön, vizen, víz alatt a gyár megoldásait. Mivel a csavarszivattyúk megbirkóznak mind alacsony, mind magas viszkozítású anyagokkal, ezért a különböző finomítók, tárolótelepek, tartályhajók, olajvezetékek üzemeltetői is előszeretettel választják a Bornemann szivattyúkat töltő-, leszívó-, továbbítószivattyúnak. A Bornemann szivattyúkat a viszkozításra való érzéketlensége, valamint az aggresszív anyagoknak való ellenálló képessége a vegyipar számára is ideális választásnak teszi, akár polimereket, festékeket, hígtrágyát, pasztákat, folyékony ként is lehet velük szivattyúzni. Az élelmiszeripar és a gyógyszeripar számára a gyár kifejlesztett egy külön kétorsós csavarszivattyút – SLH néven -, mely természetesen megfelel az összes iparági szabványnak és előírásnak.

A Bornemann excentrikus csigaszivattyúk: EH – univerzális szivattyú, EL – kompakt szivattyú, EU – vertikális szivattyú, EP – magas nyomású szivattyú.

A Bornemman kétorsós csavarszivattyúk: W/V – univerzális szivattyú, HC/VHC – nagykapacitású szivattyú, HP – magas nyomású szivattyú, SLI – kompakt szivattyú, SLH – higiénikus szivattyú.

A Bornemann többfázisú szivattyúk: MSL – egykutas többfázisú szivattyú, MW – klasszikus többfázisú szivattyú, MPC – többfázisú szivattyú-kompresszor, SMPC – vízalatti többfázisú szivattyú-kompresszor, SLM – egyvonalas többfázisú szivattyú.

bornemann_mpp_example_230x173.jpg
bornemann_tsp_example_230x173.jpg
bornemann_pcp_example_230x173.jpg
gia_elválasztó_vonal_720.jpg

gia_elválasztó_vonal_720.jpg
bornemann_pumps_logo_497x110.jpg
GIA-Hungária Kft.
1165 Budapest, Újszász u. 45/b/Z.
Tel.: +36 (06-1) 350-3064
Fax: +36 (06-1) 349-6580
e-mail: gia@gia.hu
 
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.