gia_mh_kovetotabla.jpg
Kútoszlop vezérlő
kassza3.jpg
A TCont forecourt controller ipari számítógép alapú berendezés, teljes egészében hazai tervezés alapján, gondosan összeválogatott, a legmagasabb műszaki igényeknek megfelelő szabványos alkatrészekből készül. Megfelel az MSZ EN 60950 : 1998, MSZ EN 55022 : 2000 Class A, MSZ EN 55024 : 2000, MSZ EN 61000-3-2 : 1997, MSZ EN 61000-3-3 : 1997 szabványoknak. Mozgó alkatrészeket nem tartalmaz, saját software-ét és beállítási értékeit solid state disk-en tárolja. A berendezés moduláris kiépítése a későbbi gyors és egyszerű bővíthetőség lehetőségét hordozza magában. A működtető software teljes egészében saját fejlesztésű, nagyrészt assembly nyelven íródott, időosztásos elven működik.

A berendezés galvanikusan leválasztott RS232, RS485 és/vagy áramhurkos portokon keresztül kiépítettségtől függően egyidejűleg két vagy négy sor, maximum 2*8=16 illetve 4*8=32 kútoszlop-oldalt (tankolási pontot) képes vezérelni. A meghajtás módja (soros vagy áramhurkos) illetve a vezérelt kútoszlopok típusa soronként különböző lehet. A vezérlő jelenleg már a következő oszlop-típusokat tudja vezérelni:
·         Gilbarco kútoszlopok
·         Gilbarco elektronikával szerelt FAS gyártmányú LPG kútoszlopok
·         Wayne-Dresser kútoszlopok
·         Wayne-Dresser protokollal működő MIGAS gyártmányú LPG kútoszlopok
·         Wayne-Dresser protokollal működő Tokheim kútoszlopok
·         Kontrel Domino elektronikát tartalmazó kútoszlopok
·         a töltőállomásokon korábban a SZOLINFOT által átalakított kútoszlopok
·         Kontrel MPX berendezéssel összekötve minden olyan kútoszlopot, amelyet a Kontrel Kft. át tud alakítani

 
Fejlesztés alatt áll:
·         Tatsuno kútoszlopok
·         Schlumberger kútoszlopok
·         Tokheim kútoszlopok
·         Logitron számlálóval működő kútoszlopok

A vezérlő kiépítéstől függően kettő vagy hat különálló, RS232 típusú soros porton keresztül csatlakoztatott kasszával illetve Ethernet hálózaton keresztül GIA POS 2 kasszákkal vagy IFSF protokollal képes kommunikálni. A kasszák egyenrangúak, az üzemanyag árállítás (a kútoszlop típustól függően) automatikusan megtörténik. A vezérlő kasszaműszak záráskor automatikusan átadja a kasszáknak a saját elektronikus regiszteróra-állásait.

A vezérlő több APEH engedéllyel rendelkező pénztárgéprendszer integrált része, és jelenleg is többszáz referencia-állomáson működik a MOL Rt. hálózatában és magántulajdonú
töltőállomásokon, Magyarországon, Romániában, Horvátországban és Szlovéniában.

 


Továbbfejlesztési lehetőségek:

A Petrovend és a Veeder Root tartálytartalom-mérőszondák illesztését megvalósító korábban PC-re megírt, és a MOL töltőállomás hálózatában több referencia állomáson működő programmodul áthelyezése a TCont kútvezérlőbe. A Magyarországon a GIA-Hungária Kft. által forgalmazott PWM árkijelző illesztése a kútvezérlőhöz ismert protokollon keresztül. Soros porton keresztül illeszthető szonda, árkijelző vagy mosó illesztése a kútvezérlőhöz, bármilyen megadott protokollon keresztül.


GIA-Hungária Kft.
1165 Budapest, Újszász u. 45/b/Z.
Tel.: +36 (06-1) 350-3064
Fax: +36 (06-1) 349-6580
e-mail: gia@gia.hu
 
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.