gia_mh_kovetotabla.jpg
TODO csepegésmentes csatlakozók
csepegésmentes_csatik_emotion_540x174.jpg

TODO csepegésmentes csatlakozók

A TODO csepegésmentes csatlakozók méltán népszerűek az olajipar, a vegyipar, a gyógyszeripar területén. Használatukkal biztonságos és kevésbé környezetszennyező módon valósulhat meg folyékony és légnemű halmazállapotú veszélyes anyagok továbbítása különböző tároló tartályok között. Ezeket a csatlakozókat csepegésmentes össze- és szétkapcsolásra tervezték. A TODO csatlakozókban és az adapterekben egyaránt egy-egy hengerszelep működik, melyek automatikusan záródnak és nyílnak szét a csatlakozók össze- és szétkapcsolódásakor. A TODO szelepek kizárólag akkor nyithatók, ha a csatlakozó és az adapter összekapcsolt állapotban van.


A TODO csatlakozók és az adapterek összekapcsolása egy nyomó, és egy 15 fokos elforgató mozdulatsor egymás utáni elvégzésével történik. Ekkor a csatlakozó és az adapter összekapcsolt állapotban van, de a szelepek még nem nyitottak, a közeg áramlása még nem indult meg. A csatlakozó további 90 fokos elforgatásával nyílnak meg a hengerszelepek, és indul meg a közeg áramlása. A szétkapcsolási folyamat az előbbi lépések fordított sorrendben való elvégzéséből áll.


A TODO csatlakozók aluminiumból, sárgaréz/vörösöntvényból és rozsdamentes acélból készülnek. A méretskála a ¾” –tól a 6” –ig; NPT, BSP és NPSF menettel, valamint karimás változatban is rendelkezésre áll. A csatlakozók igény szerint tömlőkkel szerelve is kérhetők.


A TODO csepegésmentes csatlakozók előnyei:


·          nincs folyadékveszteség össze- és szétkapcsoláskor;


·          a tömlők ürítése elmarad;


·          a csatlakozók nem nyithatóak szétkapcsolt állapotban;


·          véletlen elfolyás vagy csepegés kizárt;


·          nyitás és zárás egy könnyű mozdulattal;


·          idegen anyagok akaratlan vegyítésének megelőzése;


·          széles termékskála.


Termékskálánkon a svéd TODO csepegésmentes csatlakozók szerepelnek. A TODO csepegésmentes csatlakozók közül a TODO-MATIC termékcsalád az olajipari, vegyipari, és gyógyszeripari folyadékok szállításában kaphat szerepet 1”-6” méretben, a TODO-GAS termékcsalád az LPG (propán-bután) gáz továbbítására lett kifejlesztve 1”-3” méretben. A töltőkaros töltésnél jöhetnek szóba az API csepegésmentes csatlakozók, és hasznos kiegészítőnek számíthatnak a technológiai rendszereknél mind a TODO Safety Break Away törőszelep család, mind a TODO-PTC nyomásálló sapka.


 TODO magyar nyelvű prospektus pdf


todo_csepegésmentes_csatlakozó_1_230x152.jpg
todo_csepegésmentes_csatlakozó_4_230x152.jpg
todo_csepegésmentes_csatlakozó_2_230x152.jpg
todo_csepegésmentes_csatlakozó_3_230x184.jpg
gia_elválasztó_vonal_720.jpg

gia_elválasztó_vonal_720.jpg
todo_logo_350x158.jpg
GIA-Hungária Kft.
1165 Budapest, Újszász u. 45/b/Z.
Tel.: +36 (06-1) 350-3064
Fax: +36 (06-1) 349-6580
e-mail: gia@gia.hu
 
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.